Translate

onsdag 5 december 2012

Godmorgon

Dagarna bara rusar förbi igen. Har varit exakt en vecka i Australien nu. Började som sagt med Sydney i fyra dagar och sen tog vi nattbussen,greyhound, upp till Brisbane. På kartan ser avståndet ju kort ut , men det var det inte. 16h satt vi på samma bänkar så det blev längsta bussresan någonsin. Tur så sov vi över halva så det gick rätt så snabbt! Det var ljuvligt att se alla städer och stränder längs med. "Riktiga" australien om man säger så. Så stannade vi i små bensin mackar på natten på paus och äventyrade efter vessor in i tåg som akulle åka vidare om några minuter och på ena vessan var det kackerlackor överallt :( blä! Uppe i Brisbane gick vi genom heeeela stan med tunga rinkorn på ryggen till vårt hostel. Bunk backpckers. Här är det billigt,fräscht och bra stämning! De har swimmming pool bar,wifi,kök som är stort och gratis taco varje kväll ;) men denhär gången har vi börjar spara. Vi for till marketen och köpa lunch och morgonmål/kvällsbit till oss. Man har helt enkelt inte råd att äta ute varje dag och maten i butiken är inte heller billig kan jag säga till er. Vi betalade 2dollar (specialpris) för 500g pasta, 6dollar för köttfärsen(specialpris), 3dollar för olje spray, 1,70dollar för mjölk, 2dollar för en halv ananas och så ville jag ha lite protein bars att ta efter träning... Meen de var alla över 5dollar!! Så vi gick länge omring och kollade efter billiga priser,räknade och jämnförde. Det var roligt! Har ju nog handlat förr, men budgeten är lite annan här än hemma eller på orienteringsresorna :D

Vår första kväll här gjorde vi ingenting, var så slut efter bussresan ! Igår låg vi mitt i stan vid en byggd lagoon på stranden. Lagoonen ligger vid en å och staden syntes i bakgrunden så det var jäätte fint och hett!! Vi väcktes upp med att dem säger att det skall bli 40grader så skydda er med solkrem och drick vatten hela dagen!! På stranden kom även livsvakterna och frågade om vi druckit och smörjt in oss. De är väldigt noga med solkremen här. De säljer inge starkare UV skydd än 30, idén är att 50 är farligt för då tror man att man inte behöv mer än ett lager. På stranden träffade vi också samma tyska gäng som jag hängde med i Singapore vilket var roligt ! Alla har lite samma reseplaner märker man längs med backpackandet. På kvällen var vi hurtiga och sprang lite och åkte över med gratis färgan till kända chocolad stället, max Brenner's chocolate bar! Sjukt god men dyr chololad fick vi smaka på. Vi var jäääätte slöa och trötta efter en dag i solen så vi var ett enda skratt hela vägen hem och engelskan blir jääätte råddig då man är på gränsen till att slumra in, haha!

Idag är vår andra dag, och vi skall besöka Steve Irwin's australia zoo. Ni vet den kända krokodilmannen från TV? Som dog av en stingrocka(hur än det skrivs..) för nåt år sen! Så det skall bli roligt!! :D men först springer jag ner till Lobbyn var Palle skypear för tillfället och efter lite till mjölk till cornflakes morgonmålet från butiken.

Söker också jobb för tillfället men det är jätte svårt att hitta nåt såhär till före jul. Och vi åker ner före det till Sydney igen så får se om jag hittar nåt påvägen! Åker ju den 4:de januari till Nya Zeeland på tävlingar så hinner inte ta nåt längre än någon vecka ! Massa farm jobb skulle finnas nu men vill inte ännu, och de är oftast längre in i landet och längre än en vecka så blir för brottom. Men det löser sig!

Skall försöka hitta en dator så jag kan skriva bättre, går lite trögt via iphone och ipad då blogger inte är det bästa när man vill ladda upp bilder och ha bild texter under. Men lovar inget :)

Gooodmorgon önskar jag halv 9 på morgonen, ute är det 30grader redan. Tjoho!





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar