Translate

måndag 15 oktober 2012

Orienteering in Latvia !

Måndag kväll och vi är tillbaka från ett tävlingsveckoslut några länder söderut. På torsdag kväll sov vi över på färgan mellan Finland och Eesti vilket var riktigt bekvämt och lika roligt som alltid med Finlandssvenska orienteringsgänget. Hela fredagen satt vi i bussen som åkte genom Estland via Riga till västkusten i Lettland. På plats hade vi träning i tävlingsterrräng och fick lite smakprov på hur det såg ut. Skrattande sprang vi igenom och kunde inte koncentrera oss efter en dag i buss med Emma,Emma och Johanna... Ehm! Vi sov i staden Ventspills, i en skola som vi ofta brukar, madrass och sovsäck. På Lördagen var det långdistans och på söndagen staffet. 5st från varje åldersgrupp (16-20 år) från varje land var med och representerade. De andra lagen var Estland,Litauen,Lettland, Småland(sverige) & team south sweden . Märktes tydligt att Litauen och Lettland klarade sig bäst i hemmaterrängen.


Tävlingarna gick helt hyfsat för Fso , bättre för vissa och mindre bra för oss några få för att tala sanning :D Det var detlajrik orientering, med suppan, sanddyner och fysiskt snabblöpt. Så med en höst som sjukling gick det inge bra, men vi hade starka löpare med , och det var laginsatsen som drog in poängen! Det är nog endå till stor del själva resan som är det roliga och sällskapet förståss. Vi har ett super team, och inte skulle jag hålla på aktivt med orientering utan orienteringsvännerna som man umgås med åretrunt och är en stordel av ens egna idrottsgren !


Lördagkvällen stod av event, Roliga lekar som lagen kommit på till varandra. Vår lek som vi hittade på med flickorna (jag övade min engelska och var speaker till leken med mikrofon..shaisse) , var att en kille och en tjej från varje lag skulle komma upp på scen. Killarna fick blinds runt ögonen så dom int såg nånting och skulle känna igen sin flicka från samma lag med att känna på henne då alla flickor stod i en rad... Typ samma idè, med lek åt "one Boyy, and one girl from each team" hade varje lag, vilket Letterna, Esterna och Litauenarna verkar älska år efter år... Medan vi finnar kommer in gäspande, kollar på klockan, gömmer oss då någon skall upp på scen och hittar på programmet kvällen innan. Haha!


Vi hade en super rolig resa, Även om FSO inte vann hela skitet, meen hade några etapp bästa och top 10 placeringar , så hade laget humöret och humorn på topp endå ! Nästa år, då det ordnas i Solvalla, då saakeli ska vi vinna på hemmaplan. No joge!

Tillsist kommer lite bilder från helgen. Har skaffat en vempain att jag får bilderna direkt från kameran till Padden, så nu skall vi se hurdan kvaliteten blir ...




Påväg till Hamnen i Finland




Såhär såg de sämre byggnaderna ut då vi gick på stan. Lettland var ett ganska typiskt Baltiskt land. Inte så städat och snyggt överallt med söndriga och gamls slitna byggnader ... Staden vi bodde i var överraskande bra, lite kanske som en spökstad... maten i år toppade endå Estland året. Creds för det!




Träningstrrängen (bilder lånade av Sabsa)




Jag vid start på lördagen i gröna Fso-skjortan, taggaaaad!




Lördagmorgon vid TC!




Kylig och tidig söndagmorgon.. Tur så tog jag med mössan!




Nervösa vid publikkontroll




Finlandssvenska orienterings teamet på söndag före hemfärd!


Och några bilder från förra helgen i Sverige :




25-manna Starten




TC




Kära Josie












Båtresan heim !


Så var tävlingsresorna utomlands avklarade för i år. Fick krama hårt om Emma.L. I morse i hamnen då vi inte ses med henne på lääänge . :( Nästa helg är SISTA tävlingen för i år !! Shit vad tiden går fort.. Och då vetni, är det bara några dagar kvar till den stora resan .... Wooohoo .


Tere tulemast tagasi !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar